El

Der skal ikke slukkes for elektriciteten, når man forlader sommerhuset. Køleskabet kører hele tiden.regulator til varme i gulvet på badeværelset

Men husk at slukke for den elektriske gulvvarme på badeværelset. Regulatoren sidder bag døren til badeværelset og skal drejes helt til venstre, så lysdioden slukker.

Når man ankommer, drejes regulatoren hen på 3, og i løbet af en nats tid er gulvet varmet op.
regulator til el-vandvarmer

Husk også at slukke for el-vandvarmeren i skabet under køleskabet. Regulatoren drejes helt til venstre, så lampen slukker.

Når man ankommer til sommerhuset, drejes regulatoren helt mod højre, og lampen begynder at lyse. I løbet af 15-20 minutter er der varmt vand.

Pas på, vandet er brandvarmt. Men det passer fint med varmt vand til et brusebad, når der er skruet helt op.

På huset er monteret en SolarVenti solcelle ventilator der sikrer at varm luft blæses ind i huset når solen skinner. Normalt anbefales det at slukke for ventilatoren når man er i huset (den støjer lidt). Regulatoren findes mellem sofa og brændeovn – husk venligst at tænde for den igen når huset forlades.

Åbning og lukning af vand (kun relevant om vinteren)

Placering af vandbrønd på nordsiden af husetVandet åbnes og lukkes ude i brønden på nordsiden af huset. Løft det sorte dæksel af.

håndtag til at åbne og lukke for vandet - her der den åbenDen røde hane åbner og lukker for vandtilførslen til huset. Når den står på tværs af den sorte slange, der går ned mod bunden er brønden, som på billedet her er den lukket.

Drej den en kvart omgang, så “vingerne” står på langs med den sorte slange for at åbne for vandet.

fingerskrue til at slippe overskuds vand ud af rørene medTilsvarende lukkes og åbnes der for det sorte håndtag i den modsatte side af brønden. Når der er lukket for vandet BÅDE på det røde og det sorte håndtag, åbnes den lille fingerskrue, så der løber vand ned i bunden af brønden. Når fingerskruen er åben, løber det overskydende vand i rørene i huset ned i brønden, så det ikke laver frostskader i huset.

HUSK at lukke for fingerskruen, inden du åbner for vandet.

Åbn alle haner i huset og lad dem være åbne, så der i stedet kan sive luft ind i rørene. Læg også bruseren i håndvasken og åben for blandingsbatteriet. I perioder med hård frost bedes I lukke for vandet til toilettet, tømme cisternen (stort skyl) samt hælde et par håndfulde salt (opvaskemaskine salt) i toiltetskålen.alle haner åbnes inde i huset