Det nye hus ¦ Billeder fra byggeriet ¦ Mindestue ¦ Budget

Det sidste »

24/9 En minigraver gravede hullet ud og nedlagde byggevejen. Vi såede en pose græsfrø - og så skulle det hurtigt blive som i gamle dage.

14/9 Poul har spredt mulden ud og sået græsfrø foran sommerhuset.

4/9 Sommerlejren Gulag lukker i næste uge. Den ene familie er allerede taget hjem for at slappe lidt af på arbejdet ;-). Der er nu etableret terrasse, badeværelset er færdigt, brændeovn og skorsten er monteret og der er sat diverse lister m.m. op. Det originale hjørneskab er genopstået. Sofaen er bestilt - så det ligner efterhånden et rigtigt sommerhus. Der blev iøvrigt også tid til ferie og alm. afslapning.

14/8 Vi har fået et nyt sommerhus. Tømreren stod klar for at udlevere nøglerne og aflevere den færdige entreprise, men vi var desværre endnu ikke nået til Grenaa, så den formelle overrækkelse må vente. Men huset står der.

8/8 Tømreren er færdig med at bygge hus. Helt færdig. Paneler og karme på plads, rækværk ved hemsen er færdigt.

1/8 Der er leveret et ordentlig læs sand til etablering af terasse - ligeledes bliver der leveret betonfliser i denne uge. Vi håber på at hjælpsomme venner og familie vil give en hånd med at få det spredt de rigtige steder ;-)

24/7 Køkken er monteret med hvidevarer - der mangler lige de sidste småting; en låge der skjuler vandvarmeren og andre småting. Det ser rigtig godt ud ;-). Tømreren har gravet sivebrønde (faskiner).

20/7 Gulvet er ludbehandlet og har fået sæbe adskillige gange. I går blev soklen sat til køkken og hvidevarer leveret - det bliver rigtig godt. VVS-manden kommer idag og slutter vand til.

19/7 Montering af klinker i badeværelse er ikke udført tilfredsstillende - skide ærgeligt! Der bliver syn & skøn engang i næste uge hvor 'skaderne' skal gennemgås med mureren - så må vi se hvor meget der skal laves om. Men vi kommer ikke videre med slutbehandling af baderum før skaderne er udbedret.

13/7 Gulvet er lagt færdigt. Der er sat skyggelister op langs alle lofter, elektrikeren har sat kontakter op, flisemanden er færdig med at fuge i badeværelset. Indvendige døre bliver sat på i dag (torsdag).

12/7 Vi har bestilt hvidevarer, kogeplader, ovn, opvaskemaskine, vaskemaskine og køleskab, der kommer onsdag den 20/7.

11/7 Vi er langt fremme med de sidste investeringer: hvidevarer, brusersæt, køkkenvask osv.

11/7 Halvdelen af gulvet er lagt. Kvaliteten er ikke for god, siger tømreren. De banker voldsomt på brædderne for at få dem til at nå sammen og undgå for store revner - og vi bliver måske nødt til at slibe det færdige gulv inden efterbehandling.

10/7 Mureren har sat fliser op i badeværelset. Vi har ikke set det endnu, men fået at vide, at vi skal spartle væggene igen, fordi der er smurt en "gummimembran" ud over noget af den del af væggene, hvor der ikke skal være fliser.

4/7 Vi er færdige med at male stue og værelser - undtagen hemsen, der mangler anden og sidste gang.

3/7 Der er indkøbt blandingsbatterier til vaske i køkken og bad. Der er bestilt tjekket håndvask hos Dansani.

30/6 - 4/7 Ligepå og hårdt gik sidste runde med behandling af indvendige vægge igang fredag aften. Afsluttende slibning af vægge samt behandling med forankringsgrunder. Lørdag kom flere arbejdende hænder igang med at sætte filt op overalt. Søndag blev der malet loft og vægge til den store guldmedalje. Der blev også tid til en dukkert undervejs - og enkelte svalende øl blev også indtaget.

26-27/6 Det plaskregnede, mens vi spartlede og sleb væggene - så de tørrer ikke ret hurtigt i den fugtige luft. Så i stedet satte vi profilbrædder på lofterne i stue og værelser.

Vi har fået fliserne til Grenaa, så der er klart til flisemureren, og vi har valgt en håndvask til badeværelset.

22/6 Klinkerne er kommet fra Italien og kan hentes i Glostrup - det gør vi fluks. Håndværkerne er færdige i Grenaa, så nu hænger tidsplanen på os - har lovet at vi er færdige med vægge og lofter mandag den 3/7...

21/6 I dag arbejder tre håndværkere på at blive færdige indvendigt - og de er meget langt fremme med skillevægge og gipsplader. Loftsbrædderne skulle være færdigmalede og på vej til Grenaa.

14/6 Vi må håbe på regnvejr, så håndværkerne ikke lægger tag på alle andre steder. De er ihvertfald ikke nået langt med gipsen endnu. Men loftsbrædderne har fået grunder, og trægulvet er færdig på savværket.

12/6 De flinke og effektive polske håndværkere har skruet gips på loftet i hemsen. Det var ikke meningen, og det er ved at blive pillet ned igen...

12/6 Vi har bestilit nogle hammerdyre og eddertjekkede klinker til badeværelset, der kommer fra Italien i løbet af to-tre uger. I mellemtiden støber mureren slidlag med fald i hele badeværelset.

12/6 VVS-manden har ført rør, og vi får en udebruser med både koldt og varmt vand på nordsiden. Måske bliver det den her Netto-ting - eller noget mere tjekket. Glem alt om spa og pool - udebruser med varmt vand er fremtiden...

9/6 Elektrikeren har ført kabler, så der er klar til at blive sat gipsplader op indvendigt. Indvendige skillevægge er rejst, og der er lagt loft i badeværelset.

9/6 Tømreren får malet loftsbrædderne på værkstedet i Låsby, efter vi har fået bekræftet fra flere sider, at vi bare skal male ovenpå lakken.

8/6 Tagdækkeren har brændt paptag på.

8/6 Skorstenen er ankommet til Mejlby. Profilbrædderne til loftet, som skulle være malet i pinsen - men som viste sig at være lud- og lakbehandlede bliver nu alligevel malet hvide - nu skal vi bare lige finde ud af hvem der skal gøre det. Nogen frivillige ?

6/6 Allan har hentet en del af demokøkkenet i Ringsted. Nikolaj har også hentet en del, og vi har kørt noget til Poul og Anna, så nu er det fordelt i Ringsted, Rødding, Randers og Grenaa. På en eller anden måde ender det nok samlet i Grenaa...

4-5/6 Vi har i pinsen set det nye sommerhus - og det er fedt. Også selv om et af vinduerne har flyttet sig en halv meter i forhold til tegningerne og vi har fået leveret forkerte loftsbrædder, er vi glade. Vinduet bliver, hvor det er, men loftsbrædderne skal byttes.
Vi "gjorde huset til vores eget" ved at beklæde det med brædder, så nu ligner det et sommerhus. 2. pinsedag blev vi suppleret med to polske håndværkere, der rejste de indvendige skillevægge i en fart.

2/6 Huset er lukket.

1/6 Så er huset rejst.

31/5 Modulerne til ydervægge er færdige på værkstedet. Tømreren siger, at huset helt sikkert rejses torsdag den 1/6. Følg med her på siden.

22/5 Ifølge de sidste prognoser hejses huset på plads i uge 22 - altså lige omkring den første juni. Men lad os nu lige se...

15/5 Der er lagt el, vand og kloak ind. Kloakken løber samme vej som den gamle - over til nabobrønden - men rensebrønd og kloakrøret er nyt.

28/4 Soklen er færdig, der er isoleret og støbt klaplag. Vi har besluttet os for en 55 liters vandvarmer, der placeres i køkkenet i et skab under køleskabet.

26/4 Kommunen har godkendt farven.

21/4 Vi har bestilt asketræsgulv hos PA Savværk i Fåborg til levering i uge 22. Håndværkerne i Låsby er begyndt at male pladerne til yderklædning.

17/4 Entrepenørfirmaet Gert Svith har øjensynligt været forbi og har "stampet" en sandpude, så der er klar til at blive støbt sokkel.

10/4 Vi har lånt pengene.


Husets farve udvendigt. Træ-Nords vandbaserede Skifer 670.

9/4 Vi har besluttet, at huset skal være skifergråt, hvis kommunen godkender farven, køkkenets indretning og 125 mm brede brædder udvendigt. Det bliver formodentlig aske-planker på gulvet i stue og værelser i 125 mm bredde.


5/4 Vinduerne er kommet. Nu mangler vi bare et hus at hænge dem på.
Soklen bliver alligevel ikke støbt før påske - men lige efter, lover håndværkerne. Det giver ikke forsinkelser, huset bliver ikke rejst senere af den grund. Det er stadig uklart, om kloakken skal ud i vejen - eller om der er fald nok over til naboens brønd bagved.

1/4 Byggekontrakten er skrevet under af begge parter. Ingen aprilsnar. Og huset er helt, helt væk. Se Trines nyeste billeder af byggetomten her.

30/3 Så faldt de sidste detaljer i kontrakten på plads, og Korsvej Tømrer og Snedker v/Jens Busk skal bygge huset.

29/3 Der skal graves en ny kloak ud tll grusvejen. Den bliver langs *hullet" og vi lægger også elkablet i den rende. Så slipper vi for at grave ved havegangen.

29/3: Husene er væk. Soklerne er der stadig. Vi har opsagt husforsikringen...

26/3-06: Svigermors 'hul' (?) er nu fyldt med grus, så de store maskiner kan komme til.

20.og 21 marts ryddede vi en bred "vej" henover "hullet." Det skal så fyldes op under bygningen af det nye hus - og genetableres bagefter.
 
Sommeren 2004

Velkommen til Bag Klitten 25 »

September 2006. Sommerhuset er færdigt - det tog et halvt år at bygge et helt nyt sommerhus fra grunden. Den forrige ejer (far, bedstefar og svigerfar) har venligst anlagt en ny græsplæne og en minigraver nedlagde byggevejen og fiskede grus op fra mors, bedstemor og svigermors hul. De gamle fliser dukkede op nedenunder. Alt er ved det gamle - bortset fra et nyt hus.


24/9 Hullet er tilbage


24/9. Heldigvis var der folk, der tog sig af det sidste arbejde med at finde ned til hullet og nedlægge byggevejen. Underlaget var ler og grus og hårdt som beton ifølge Grave-Henrik. Alligevel tog det ham kun 2½ time.


Træterrassen rummer et dejligt udebad, og det er tanken, at der skal sættes sejldug op rundtom, så man kan stå og bade ugenert.


23/7 Mens de dopede cykelryttere kæmpede sig gennem Tour de France, prøvede vi at samle et køkken ud af stumperne fra demokøkkenet - og alle de løse ender, som vvs-mand og elektriker havde efterladt. Vi skar også et par garderobeskabe til, så de kunne være i værelserne.
Se mere her.


4/7 Sådan ser huset ud udefra - tag en rundtur hele vejen rundt her.


4/7 Ida viser det nye gulv frem, inden det bliver lagt på.


4/7 Børnene får solcreme på byggepladsen, væggene får hvid plastmaling.


4/7 Det brun-sorte er en gummimembran, der er der, hvor fliserne skal sættes op. Anna er klar til at komme i bad. Men hun må vente. Læg mærke til, at nu er det manglende vindue kommet på plads. Der er flere billeder her.


3/7 Ulla og Grete har maling over det hele - tjek brillerne. Flere malebilleder her.


26-27/6 I løbet af et par intensive arbejdsdage har vi lagt listelofter i stue og værelserne samt spartlet og slebet alle gipsvægge to gange. Nu mangler bare en sidste gang spartel, så vi kan male væggene - og loftet en sidste gang, inden håndværkerne skal lægge gulvet. Se malersjakket i arbejde her.


5/6 Pinsen. Brædder hele vejen rundt. Det ligner da et sommerhus...


4/6 Pinsen. Vi udnyttede det gode pinsevejr til at sætte brædder op, så nu mangler vi bare tagdækkeren og så måske en enkelt gang maling af de formalerede brædder og plader. Senere. Se billeder fra vores pinse i arbejdslejren ved det nye sommerhus her.


2/6 Så er huset lukket - der er tag på og vinduer og døre i, og der er låst. Rejsning af hus påbegyndt torsdag d. 1/6 kl. 1030 - lukket og låst fredag d. 2/6 kl. 1900 incl. maling af huset på soklen. Se billeder af rejsningen her, og lukningen her.


1/6 Så er huset rejst. På en lang dag har håndværkerne med en lastbilkran rejst væggene, lagt en limtræsbjælke på langs gennem hele huset og sat spær på. Se her, hvordan man bygger et hus på en dag.


Lørdag den 27/5. Vi maler de udvendige brædder og dem til udhæng og stern på tømrerens værksted i Låsby. Se flere billeder her.


29/5. Vi har købt et demokøkken model Viva fra den nu lukkede Kvik-butik i Ringsted. Vi kan stort set bruge alle modulerne - bortset fra fire-fem højskabe og bordpladen. Og vi fik det billigt. Nu er problemet at få det fragtet til Grenå...


27/5. Husets ydervægge bliver bygget som trærammer på værkstedet i Låsby. På værkstedet skrues også yderklædningen af krydsfinerplader på, og der isoleres. Vinduer og inderklædningen af gipsplader bliver først monteret, når huset er rejst i Grenå.


8/5 Under udgravningen til kloakken ramte Jens vandrøret med rendegraveren. Desværre er springvandet ikke kommet med på billedet - kun den efterfølgende flod. Det er en vandslange, der bugter sig i forgrunden. Der er flere billeder af udgravning til el, vand og kloak her. Tak til Jens og Marianne for billeder.


28/4 Så er der isoleret og støbt sokkel. Det er rør til vand og afløb, der stikker op. Badeværelset er i forgrunden til venstre og køkkenrørene ses yderst til højre i billedet. Der er flere billeder her. Tak til Trine for billeder.


26/4 første række af soklen på plads. Se flere billeder her21/7 Det her skal blive til et sommerhus, det skal bare samles. Husets vægges bygges på værksted i Låsby og hejses senere på plads i Grenå. Foto: Korsvej Tømrer og Snedker.


Huset skal have yderklædning af krydsfinerplader, der her grundes og males. Yderst på pladerne skal til sidst sættes lodrette brædder på med en vis afstand, så det ser ud som om, huset er bygget af brædder. Foto: Korsvej Tømrer og Snedker.


Foto: Korsvej Tømrer og Snedker.


17/4 Sandpuden er på plads og klar til støbning af sokkel. Det giver en fornemmelse af husets form. Der er et billede mere her.


10/4 Vi har besluttet os for, hvordan køkkenet skal indrettes med vasken ud for vinduet og komfuret op mod væggen. Hvilket køkken og i hvilke farver har vi ikke afgjort. Der er komfur og kogeplader i det andet modul fra venstre. I midten er det en opvaskemaskine.


2. april. Så er bygningerne helt helt, væk. Se flere billeder her. Tak til Trine for billeder.

 
Huset er tegnet af Trine Nielsen ud fra meget stramme krav - det skulle tage udgangspunkt i de to gamle bygninger, der er bygget sammen i den nye udgave af sommerhuset.

Huset skal bygges i træ med yderklædning af plader med lodret bræddebeklædning. Taget er tagpap. Det skal males i en mørk tone - formentlig blågråt.

Vi har fået lov til at udvide boligarealet med ialt 17 kvm., så de to bygninger er bygget sammen med et stort glasparti på sydsiden: En foldedør, der kan skubbes helt til side, når vejret er godt.

Værelser og bad er som i de gamle bygninger og resten af huset er eet stort alrum med køkken. Der skal være trægulv i stue og værelser. Huset får brændeovn, så det kan bruges som fritidshus hele året.

Det næste »

Ok, der er stadig småting:

Vi skal sætte en ny stige op til hemsen. Den er i restordre...

Huset skal males endnu engang udvendigt, og karme og fodlister indendørs skal have et ekstra lag.

Og så skal fliserne ved gulvet i badeværelset også have den sidste fuge, der lukker mellem væg og lodrette fliser.


Billedet er taget den 21. marts 2006.


Billedet er taget den 24. september 2006
 

Bag Klitten 25 © 2006 • Privacy Policy • Terms Of Use